Dec 5, 2011, 3:13 PM

На хармана 

  Poetry
643 0 19

Нито нощта ни е сънна,

нито пък дните ни будни!

Пак ще вършеем хармана,

впрегнати, гладни, безумни!

 

Вързани здраво за кола,

в кръг се въртим, като „стока”,

някой ни ръга с остена –

сочи ни крива посока.

 

Как ще достигнем до „Рая”,

щом се преплитат краката,

вече от опит го зная –

пак ще сменят правилата!

 

Нова вършитба настава

на овършани хармани!

За скота – слама и плява,

жито – за хитрите врани...

© Ваня Иванова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??