НА КРЪСТОПЪТ
Не питай светофара накъде
да тръгнеш, щом достигнеш кръстопътя.
Забоден в теб, въпросът ще боде
уплашен и несигурно безпътен.
Вземи си дъх, очите отвори,
сърцето си наплискай ти с надежда.
Страхът ще си отиде. И дори
червеното зелено ще изглежда.
© Мария Панайотова All rights reserved.