час и половина за четене
Седмици наред си чатих
с хубаво, едно моме!
Две покани му изпратих
да се видим насаме!
Пратих му и свежо фото
с моя образ и адрес,
как се радвам на живота
с читавия Мерцедес!
Пък - момето ми написа:
Да се видимЕ в Бургас.
Всяка вечер съм актриса
в дискотеките на Влас.
Ще те черпя - ако искаш
със бургаско фрикасе.
Може и - да ме натискаш
край лазурното море.
Без и миг - да се замисля,
се приготвих за купон:
Махнах бързо космодиска,
взех един одеколон,
и с безплатен ток в колата,
но със скъпа наша газ
взех си сбогом със жената
и потеглих към Бургас.
Пътят взех за чет’ри часа!
Потроших камара ток!
Адски бързах да слънчасам
и да данся Лимборок!
Минах в ранния следобед
през любимия Слънчак,
без да правя пробен оглед
на известния бардак.
Стигнах Влас, и със колата
спрях пред точния хотел,
с куп звездички на вратата,
с портиер - един козел!
Той ми зяпна Мерцедеса,
прецени че не е нов,
и - към мене се отнесе
с подобаваща любов:
Най-просташки ме попита:
- Чий го дириш тука ти?
Тук ще кацнат със колите
тази вечер куп звезди!
Аз очаквам днес Поршета!
Ламборджинита дори!
Даже - Бентлито на кмета
ще паркира тук в зори!
Дадох няколко бакшиша
на козела - портиер,
с нов молив да ме запише
в подходящия тефтер.
После влязох във фоайето
(чакалъкът беше там)
да се срещна със момето:
мацето от Инстаграм.
Седнах в барчето насреща,
викнах си едно перно,
на - съдбовната ми среща
да съм с градус на ниво.
Чаках близо цяла вечност,
глътнах четири перна!
Зърнах цял отбор момчета
в леко гейски облекла.
И когато - взех да мисля,
че ми връзват тенеке,
страшно яка травеститка
в сепарето ми дойде.
Тя протегна здрава китка,
каза басово: - Привет!
Ще почерпиш ли с напитка,
с тебе чатя в интернет.
Хлъцнах много изненадан
към огромния хибрид!
Мацката… не беше млада,
имаше ужасен вид!
Поогледах се - във ляво,
в лъскавото фоайе,
без въобще да се надявам
на любов с това моме!
Мислих няколко момента,
к’во да правя следобяд,
без да спазвам регламента
на хибридния юнак.
Викнах му шише Просеко,
аз останах на перно.
И през празничната вечер
с него станах на кълбо:
След шише и половина
той закле ми се… в любов!
Бях пиян, но си заминах,
за любов, не бях готов!
Юри
Йовев
Декември
2023 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.