Някога по баловете са танцували принцеси,
днес танцува се във дискотеките,
където шетат златотърсачки и мутреси,
които искат в цвят червен да са пътеките...
Отдавна роклите не са това, което бяха -
Днес повече приличат на бельо...
Ще поясня за всички, дето не разбраха -
приличат повече... на Евино листо...
А с к'ви претенции са за каляските -
Какви ти тикви, дини и кратуни?
По лимузините посрещат мацките
и принцове са даже... ако карат ги маймуни...
А всъщност... и това го има...
Днес короновани са даже и приматите!
Колко сладка, родничка картина,
но истината е... че навред на мода са богатите...
Принцеси, балове - илюзия от древността
и сънища на възрастните дами...
Днес по сметка е дори и любовта!
Любов ли казах? Чушки и банани...
Каква любов в сърцата глинени
превърнати във делвички на иманяри?
Това са филми за наивници измислени,
изядоха я уличните помияри...
Поне за тях, за дискотечните ловджийки,
които в моловете правят хайки
и влюбени са във едни хартийки
със любовта... на дебнещите мърша чайки...
14.01.2016.
Георги Каменов
© Георги Каменов All rights reserved.
Благодаря ти за включването, Иване.