Помня дългите и топли дни при баба,
с мирис на кафе и топъл кекс,
помня как ме посрещаше от двора
и как ме гледаше с вечен благослов.
Лесно се не забравя любимата отмора,
помня тихия и мек глас,
помня и как неуморно прекосяваше двора,
ах тази любима моя отмора.
И когато бях тиха и унила
и когато слънце грееше в моите очи,
баба беше винаги до мен мълчалива,
а в слънцето грееха и нейните очи.
В мечтите й все аз присъствах,
мечтаеше и се радваше с мен,
тя щастлива бе когато аз политах,
вярваше! Вярваше дълбоко в мен.
Няма друга като любимата ми баба,
няма го и мириса на кафе,
остана къщата тъмна и студена,
няма я и топлината на нейните ръце.
СПОМЕН ЗА БАБА
© Атанаска Чочкова All rights reserved.