26.10.2023 г., 11:25 ч.

На любимата баба 

  Поезия » Друга
296 0 0

Помня дългите и топли дни при баба,

с мирис на кафе и топъл кекс,

помня как ме посрещаше от двора

и как ме гледаше с вечен благослов.

 

Лесно се не забравя любимата отмора,

помня тихия и мек глас,

помня и как неуморно прекосяваше двора,

ах тази любима моя отмора.

 

И когато бях тиха и унила

и когато слънце грееше в моите очи,

баба беше винаги до мен мълчалива,

а в слънцето грееха и нейните очи.

 

В мечтите й все аз присъствах,

мечтаеше и се радваше с мен,

тя щастлива бе когато аз политах,

вярваше! Вярваше дълбоко в мен.


Няма друга като любимата ми баба,

няма го и мириса на кафе,

остана къщата тъмна и студена,

няма я и топлината на нейните ръце.

 

СПОМЕН ЗА БАБА 

 

© Атанаска Чочкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??