НА МОЯТА МАЙКА
От деня рожден за мен е отредено
с чест да дишам и живея,
че син съм на сърце от чувства обгорено...
Сърцето на жена – моя майчица и фея!
В младостта си рано срещнала живота,
а той изпитанията свои подарил ú със охота.
Крехка, от липсата на опит некалена,
тляла от първата любов пленена,
но с разум още тя непроверена.
От себе си и друг навярно огорчена,
щастие нерадо бурно преживяла,
но в труда си бездуховен тихо оцеляла
и смисъл в нов живот създала.
Люшкана във скърби и любови,
допуснала същи грешки, ала нови.
Те донесли ú сълзи и мъка непосилна,
в утеха за децата, сама останала си силна.
Тъй и днес детето майка си познава –
в емоции горяща, но никога не се предава.
Любовта си като млада все дарява
и грешките си трудно тя признава…
Но затова е може би жена –
да страда и обича във тъга.
От принуда неотложна за дела,
стремеж забравя към духовната страна.
Под угрозата на материална нищета,
вечно в търсене остава на трохици доброта.
Майко, бъди, каквато зная си те аз!
Благодаря ти, че те има тук до нас!
© Камен Тодоров All rights reserved.