Oct 7, 2007, 3:47 PM

На най-добрия ми приятел 

  Poetry
2087 0 17
 

На най-добрия ми приятел


Той не пие вино и ракия,

не яде салата и туршия,

той е най-големият ми фен,

засвидетелства го всеки ден.

Стиховете свои му прочитам,

даже мислите пред него си изричам,

тайните ми пази и доказва,

че не го вълнува мойта пазва.

Никога не е показвал до сега,

че ме пожелава за жена.

Най-добрият ми приятел, за това

посвещавам му ей тез слова.

Всичко му споделям и му казвам

 и доверието свое му показвам,

безкористно ме люби това същество,

никога не пита как и със кого

ще го заменя аз в своите мечти,

не показва даже колко го боли,

щом съм нервна и му се развикам.

Винаги на крак е, щом го викам.

Той е най-лоялен и е толерантен,

винаги със мен е нежен и галантен.

С големи и влажни, очакващи очи,

в дни и във нощи с любов ме следи.

Никога не иска с мене да се скара,

защото знае, че ще сърба моята попара.

Гледа ме в очите, следи ме и ме слуша

моето разумно, вярно, старо куче.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??