Аз ходя рядко на пазар -
сред тази карантина.
Но свърших спирта за беда
и влязох в магазина.
А там видях почти пред мен -
количка до вратата.
Вървеше ми през този ден,
придърпах я горката.
Бях с черна маска на глава
и с бели ръкавици.
Поспрях на щанда за храна,
опитах две-три пици.
Останах сам в един момент -
до рафта за напитки.
С красив, богат асортимент...
се впуснах в люти битки:
Не знаех с кой да съгреша -
с Пулмари Или с Джони!
Избрах с Мартини да теша -
душевните нагони!
Прехвърлих цял един галон
в желязната количка.
Откъснах си и жълт лимон
от близката горичка.
За моя скъп, баварски вкус,
напипах вносна бира!
Почти кашон - Жатецки хус,
реших да презентирам!
Избрах си също килограм
маслини, без костилки.
За всеки случай взех от там
и чай от горски билки.
Обичам френски кашкавал
и грабнах цяла пита!
Дори и кофа с нов парцал...
си гушнах без да питам!
На касата си взех сладкиш
и цели шест бонбона!
Самият шеф ми чукна фиш
за няколко милиона!
Но той... тотално ме разби,
поиска ми стотинки -
за две найлонови торби -
без никакви картинки!
Оставих всичко! Не платих!
Обидих се на шефа!
И днес отново нямам спирт
с мезета...за утеха!
Днес, чакам някой да реши,
че вкъщи е самотен!
Мартини с мен да сподели,
че аз съм безработен!
Юри
Йовев
Април
2020 г.
© Yuri Yovev All rights reserved.