Jul 3, 2023, 12:18 AM

На предела 

  Poetry » Phylosophy
195 0 1

Съдбата не пледира суетата,
превзети и закърпени усмивки.
Тя вижда у душата свободата,
върху лицето - нежните извивки.

 

Съдбата не целува безпределно
и не дарява само топлина.
Понякога затрупва тъй екстремно,
че няма време да простиш вина.

 

Съдбата винаги е на предела,

приема само благородна цел.
Тя хвърля ръкавица за дуела,
когато пътя грешен си поел.

 

Съдбата търси здрави коловози
и непрекършени от страх души.
Отхвърля всички рискови залози,
дори когато раната кърви.

 

Съдбата - път за смелите играчи,
които имат доблест, гордост, чест.
Тя ще възпре жестоките палачи,
но никога не ще те предаде.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Споделям философията в стихотворението. Прекрасно е, поздравление!
Random works
: ??:??