Утоли сухотата на бъдното.
Закачи брошка с образ на птица.
Нова песен запей. До отвъдното
следвай себе си. Вместо в матрица,
изживей го живота, препълвайки
свят и длани с обич и влюбване.
Не погубвай моменти, запълвайки ги
с безутешност до пълно погубване.
Улови от светлика на изгрева,
претвори го в мечти ореолени.
Сам бъди си и хляб и вода.
Заблести с искри станиолени.
Свойте избори сам понеси,
игнорирай това, колко сложно е.
Повдигни се на пръсти от себе си.
Надскочи се и вярвай - възможно е!
© Мария Божкова All rights reserved.