Отново сутрин - слънцето изгрява, от ,,Фердинанд Дечев''
едно момиче се подава.
Бодро с бузки почернели, с коси черни - заблестели, сред полъх свеж,
това девойче за разкопки тръгва пеш.
Извор на светлина са нейните очи, усмивка по лицето ù,
рисува слънцето с лъчи.
Чиста, спретната, пристъпва, подранява - бай Антон с добро утро
я поздравява.
Ала настана време да запретне ръкави, с мистрия и кофа
чудеса ще направи.
Монета - тук-там от пръстта се подаде, на Владо тя веднага
за проверка ще даде.
Тихичко час, два, три нашето момиче работи, Тошко, Митко с количка
покрай нея мине, време е на Вики май да си почине.
Ето дойде Време Виктория Бекъм да си отдъхне, една-две вафли
в уста да пъхне.
Валят навън слънчеви лъчи, Вики вътре на сянка остава, с керамика, монети,
да чисти, да се занимава.
Иска кофа някой да поеме, после от туй мерси не се отучи,
акъла ми наизуст вече го научи.
Към 14 часа камбаната удари, Вики с лека крачка
към вкъщи с джапанки подпали.
И туй то банкетът на вратата чука, Виктория на Кейт Мидълтън се премени,
и ето я тука пред фейса се явява, танци-манци яко да раздава.
© Георги Димитров All rights reserved.