Търсих те в четирилистни детелини,
в началото и в края на деня,
вглеждах се в многобройни хора,
с уморени и усмихнати лица.
Минутите превръщат се в сезони,
в очакване на знак от Любовта,
дори да минат хиляди години,
ще те чакам, ще те търся без слова.
Тихомълком бил си ти отляво,
настанил се трайно в гръдта,
трябвало е само да усетя,
че си на разстояние от една ръка.
© I. Gabrovska All rights reserved.