Nov 16, 2021, 8:36 PM

На разсъмване 

  Poetry » Civilian
311 1 3

 

 

Какво е днес България?

Разцъфнало кокиче,

Тих пристан и жадуван бряг?

Подслонът под дъжда?

Дали слана попари я?

Кошута плаха тича.

Жесток ловец я дебне пак,

сърцето си предал.

 

Тъй тихо в планините е.

По празните мегдани

висят обречени съдби

и тлеят с вечността.

Телата на убитите

по синори събрани,

навеки времето уби

в смирен иконостас.

 

Рибарят на разсъмване

разстила стари мрежи,

но слепи са очите му

за буpното море.

В гората таласъм вилнеe,

а вятърът, наежен,

заквасил хляб - един самун

вълните ще възпре.

 

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??