Jan 4, 2023, 10:19 PM

На сцената 

  Poetry » Other
205 0 1

Показва ни сцената истории човешки.

Там горят и угасват кибритени клечки.

Лицата ни същите, а маските вечни.

Завесата пада, царе ли сме или пешки?

 

Краката си в нови обувки обуваме.

Тръпнем да бъдем пореден герой.

В история нова с душите пътуваме,

не сме ли самите прашасал декор?

 

Очите отсреща към нас се пресягат

и те си мечтаят да са други особи.

По текста крачим, куплети изгарят

и накрая мечтаем за царски корони.

 

Отмина шоуто, но актьори играем.

Финалът идва, героя в прах е обвит.

В куфара скрит, за нас тъжи и ридае.

За нас, които сме само клечка кибрит.

© Мирослав Георгиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "За нас, които сме само клечка кибрит."
    Много добре казано! Театъра на живота!
Random works
: ??:??