Feb 22, 2010, 9:08 AM

На сина ми 

  Poetry
2950 2 15

НА СИНА МИ

 

Дано разбереш, мили сине,

завета, що днес ти оставям.

Навред, от където преминеш,

да жънеш успехи и слава,

но птица над теб щом прелитне

и кацне на твоето рамо,

заричам те, сине мой лични:

недей се суетно подмамва

да стреляш в красивото птиче

и, гордо ранил го в сърцето,

нехаен напред да затичаш,

че пълно с ята е небето!

На твойто укрепнало рамо

щом кацне вълшебна Жар- птица,

това направи сине, само:

подай й зрънца и водица,

помилвай я нежно, по мъжки,

глава наведи и кажи й,

че цял живот нея си търсил

на белия свят да откриеш.

За миг без крила не остава

небе който иска да стигне!..

Завета, с любов що ти дадох,

дано си разбрал,

                                 МИЛИ СИНЕ!

    Мадрид, 2006

                              

© Петя Божилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??