На Светла - за светлината
Винаги ще има светлина
и дори когато дебне мракът,
в тягостна, мъртвешка тъмнина,
малката звезда ще те очаква.
Пламъче от обич, в самота,
от вярата оставена - тя знак е.
Звездата малка. С нея радостта,
сред светлините, заедно сте чакали.
Ще ти протегне лъч, вместо ръка.
Ще се усмихне със запазения блясък.
Ще освети пътека към света.
По нея ти ще продължиш нататък.
© Виолета Томова All rights reserved.