Sep 12, 2019, 3:56 PM

На твоя взор водите тъмни 

  Poetry » Love
633 7 14

На твоя взор водите тъмни

 

На твоя взор водите тъмни

дъха ми спират до зори...

Все тъй си в мислите ми сънни,

не знам дали е сън дори...

 

Сърцето блъска се натясно,

пак свеждам поглед с вид унил...

И чувствам, чувствам все по-ясно –

така ми липсва моят мил...

 

На моя сън тревите злачни

с листа ме галят и шептят...

Докосвам сенките им мрачни,

цветя в косите ми дъхтят...

 

Но ти, целувай ме, не спирай...

И нищо, че е сън това...

Луната или мен – избирай!

Едва дочувам те... едва...

© Светла Асенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??