Майсторе...
да можеше да видиш от небето,
как комерсиални паразити,
девическите ти портрети
ги замениха с травестити.
Майсторе, дали когато
при дъжд се появи дъгата,
душата ти със цветни сълзи плаче,
че с теб се гаврят на земята.
Аз знам какво би сторил ти.
Би дал им и последната си риза,
но как да стоплиш ледени сърца,
когато днес изкуството е в криза.
Авт. Весо: 08. 02. 2022г.
© Веселин Христов All rights reserved.