Apr 17, 2007, 9:56 PM

На ъгъла 

  Poetry
730 0 5
На ъгъла се срещат и разделят
хората със смях или тъга,
на ъгъла един със друг споделят
частица от живота си така.
На ъгъла със сънени лица,
докато повечето още спят,
събират се съседските деца
и към училището заедно вървят.
На ъгъла в почивката излизат,
с кафе в ръката, някакви чиновници
и после бодро в офисите влизат,
загледани във своите часовници.
На ъгъла момичета със смях
на бързо срещат се за обед кратък.
Котенце прокрадва се към тях -
подхвърлят му от сандвича остатък.
На ъгъла я чака той с цветя,
(защо жените вечно закъсняват?)
но ето, че се появява Тя
и на лицата им усмивки засияват.
На ъгъла младежи скришно
събират се да пушат по цигара,
макар че да се крият е излишно -
отдавна няма кой да им се кара.
На ъгъла една жена небрежно
оглежда се и чака Той да мине,
ще се направи на разсеян, неизбежно,
дали и този път ще я отмине?
На ъгъла две сенки тъмни
срещата си крият в мрака,
разделят се преди да съмне
и следващата вечер чакат...
На ъгъла се срещат и разделят
хората със смях или тъга,
на ъгъла един със друг споделят
частица от живота си така.

© Ангелина Трифонова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??