Jun 15, 2021, 10:53 PM

На завоя 

  Poetry
232 0 0

На завоя на селцето,
преди да изкача билото,
преди да дойде вечерта,
преди да си отидат напълно
снега, студа, думите-
преди всичкото това
цъфнаха дърветата.
Отчаяните стари дървета
прегръщат небето с бели ръце,
вятърът развява ръкавите на ризите им
и небето кляка ниско, за да го погалят
старите усмихнати дървета.
Наякой отстрани каза, че ще вали.
 

© Мая Тинчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??