Dec 18, 2009, 4:43 PM

Надежда 

  Poetry » Phylosophy
703 0 13

Бели птици, ще си идете и тази есен,

а след вас ще дойде гладна, тъжна зима...

Ще живея пак без капка милостиня

и студ в душата ми ще вее непростимо.


Бели птици, не рисувайте портрета ми несръчно,

само изтръгнете мойта слепота и глухост.

Нека песните ви да ме будят рано или късно

и да странствам с вас и с ваш`та другост.


Бели птици, заприличах ли на себе си отново...

Пак грешах ли, пак обричах ли се на безкрая...

Вероятно като мъничка частица божия

и с вас, бели ангели, небето ще  "запаля".

© Мариола Томова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??