Надежда
Моя малка надежда, моя скрита надежда,
колко сила днес в тебе живей!
Потъвам безмълвно и в тебе се вливам
и моля те с болка: "Недей"!
Недей си отива, недей ме напуска,
че бързо потъвам без брод!
Да бъдеш жестока не ти прилича,
че път си в небесния свод.
Надежда едничка, тясна пътека,
на своите крила ме носи!
Със теб полетяла - ще стигна до края.
Венецът ти мен ще краси.
© Стойна Димова All rights reserved.