Feb 22, 2015, 2:21 PM

Надежда 

  Poetry » Other
352 0 2

Аз нося студа във себе си.

В ръцете, в краката, в сърцето си.

Минавам и всичко променям,

и хора, и чувства, и мене си.

 

Дали от мисъл някаква,

че загубил съм първо душата си,

сега отмъщавам си яростно,

с тези прегръдки смразяващи.

 

А дали, не е от просто така,

или от някаква скука детинска,

да търся поредния залък тъга,

в очите на хората близки.

 

А може би, ти си причината.

Ти ме направи такъв.

Дали по твой образ и подобие,

или съм прототип на света?

 

Все някога всичко ще свърши, аз знам.

И радостно пак ще се прегърна със слънцето,

и дните ми ще се преобърнат така,

че ще има цвят, мирис и истина в утрото.

© Димо Господинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря!
  • "И радостно пак ще се прегърна със слънцето"
    След всяко разочарование идва новата тръпка, светът отново е слънчев и
    "ще има цвят, мирис и истина в утрото"
    Харесах!
Random works
: ??:??