Надеждата последна си отива,
защото е от извора вода,
докосва те с ръката си игрива,
разпръсква нежна светлина.
Надеждата последна си отива,
защото е от огъня искра,
сияйна и красива самодива,
пристигнала от тайнствена гора.
Надеждата последна си отива,
защото е на болката сестра,
прегръща я, за да и вдъхне сила
и предвещае приказна съдба.
© Наташа Басарова All rights reserved.