Feb 24, 2009, 4:55 PM

Наденица или... бейби "Сачи"? 

  Poetry » Humour
1409 0 34

The work is not suitable for people under 18 years of age.

До лани бях продавница в "Нармаг"-а,
във селуту, на центъра биля.
И с 'Жипката на кмета - готин Ваню,
дукарвахми си стоки ут града.

 


То бяха оливо и соль, тутуни,
сапунь и щипки за пранье...
'Ма най са 'арчиши ут 'сички други
прумоцията с "Сачи" кремвиршé.

 


"Ооо, Пепи!" - викаха гальовну
и 'секи щеши друг да пререди,
акy ни вкарвах в ред най-'ногу тези,
дет' бутаха са с лакти и гърди.

 

Убачи най-настoйчива си беши
съседката ми - старата мума,          
чи шареха очите ú отдавна,
ма никой мъж вупще ни я 'земá.

 

- "Спукойно, мъри - тихичку издумах
иззад тизгяха с ножа у ръка.
Ни йе за... нощем пу Ти Ви-ту.
Туй кремвирши са. "Бейби" при тува!"

 

Tя oхна леку,  óчи насълзи си,
смирену впери поглед у земя,
подшмръкна жално, изчерви са
и купи си кило... наденицá!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??