May 28, 2014, 10:10 AM

Наградата (огледало не бъди...) 

  Poetry » Other
389 0 2

Хората създават богове

и градят убежища сред тях.

Мразят непознати светове

и приемат обичта за грях.

 

Различните прогонват надалеч,

чрез маските строят прегради.

Лъжите бранят с копие и с меч,

изрекли истините страдат.

 

Човешката природа е такава -

в стадо трябва да слугуваш.

Тя от завист птиците заравя,

вместо с ветровете да лудуват.

 

Боят се слабите от бесове,

но не дишат те свободно.

Страхливци не напускат брегове,

на други бурите са родни.

 

И ако получиш някога награда

какво избираш, за да заблестиш,

огледало не бъди, а само... клада.

За да не тлееш ти, а да гориш. 

 

И какво от туй, че твоят прах

ще полети на вятърни криле?

Да бъдеш на червеи храна -

нима това за теб е по-добре?  

 

© Вили Тодоров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??