Aug 29, 2024, 6:25 AM

Наистина невъзможно 

  Poetry
32 0 0

Н А И С Т И Н А Н Е В Ъ З М О Ж Н О

 

Защо е невъзможно създаването на вечен двигател?

Ми...то е,като да откриеш топлата вода.

Той наистина е Вечен и е от Господ създаден,

а на нас ни остават ползите от това.

 

Няма нито една елементарна частица,

която някога да е излизала в отпуск,

това сочи на физиците статистиката,

а математиката няма навик да прави пропуски.

 

Когато включвате осветлението

или пък на котлона си готвите,

електроцентрали да ви витаят в полезрението

или формули да ви тормозят мозъка...?

 

Просто в КПДто на портфейла ви

трябва да се вписва разхода на енергията

и в Природата няма за никого превилегии

в зоната на Земната Гравитационна стратегия.

 

Гравитационната енергия е най-важната,

Тя е най-мощният енергиен капацитет на планетата

и ни е от Господ щедър,вечен подарък,

но утилизацията му изисква мозъчна,тънка превенция.

 

Подсказката е към младите интелигентни провинции,

кипящи от енергия и творчески ентусиазъм,

които с вълшебните слова "Сезам отвори се!"

в пещерата на чудесата с апломб могат да влязат.

 

28.08.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??