Jun 12, 2008, 10:19 AM

Наивник беше милият Дамян 

  Poetry » Civilian
758 0 6
"И нищо, че какви не идиоти,
теб и мен наричат "идиот".
Ще ги надживеем, Дон Кихоте,
ако не със друго - с цял живот.."
Дамян Дамянов


Наивник беше милият Дамян,
и вярваше – такъв си е Поета! -
че този свят, от люлка залюлян,
с присъдата да тлее под небето
на вечен грях, закърмен в пелени
с кръвта на Авел, може да е друг.
Опитваше се да изкорени
с лемежите на поетичен плуг
бурена на злобата. Твърдеше,
че само „луди“ ще спасят света
и всеки „луд“ възторжено четеше
словата му. Наивна суета!
Разумните натрупаха банкноти,
солидни сметки, приказни палати,
а „лудите“ и днес са идиоти,
треперещи за просешка заплата.

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??