Nov 21, 2019, 10:14 AM

Най-дългата партия шах 

  Poetry » Love, Free verse
823 2 1


Посветено

Из невъзможните ми желания,

с които все затруднявам Дядо Коледа

още на именния му ден, си мечтаех,

да изиграя една партия шах с теб,

мнооого дълга партия… 

Чудех се защо бялата му дама

е винаги до белия си рицар… 

Може би като класическа двойка,

играят една дълга партия класически шах?

В историята на световните рекорди

все още този на Санта Клаус не е подобрен …

Из всевъзможните защити,

защото аз винаги се предавам накрая,

най-добрата е винаги тази,

с която рицарят пази бялата си дама,

да не се предаде, а то това си е мъжка работа…

06.12.2018 г. 11,22 ч., Никулден

 

© Таня Чардакова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря за коментарите, Марианче, и аз така смятах преди години, но онзи ден малките рицари от ШК "Оборище" го обясниха много точно: фигурите в точки - пешка 1т, кон и офицер - са по 3т, топ - 5 т., царицата е 9 или 10т, а царят е безценен, той притежава цял арсенал и трябва да пази най-скъпата си фигура. Честит ден на християнското семейство на всички творци!
Random works
: ??:??