... защото болката е властна! Не се обръщай! Докато чашата пресъхва...
Най–лютата обич...
След края...
Ако ме докоснеш,
няма да убия мисълта, че е само миг!
Всеки миг от всяка късна нощ,
пъзел обладан, шарена агония!
Той става като любима песен,
която си припявам всеки ден,
а късно вечер е надежда,
топлеща ме като слънцето на есен!
И всяка усмивка е изгубена в тишината
на всяка тайна, разголила лъжа.
Съхранихме злоба в мисли плахи,
а тя огън от болка, спомени гори!
Ти както каза - Остана,
основа си на кризата в моето съзнание!
Остави и очите си, а в тях е буря,
отнесе всички копнежи,
заваляха интриги, пътеки от обиди.
А всеки страх е раним куршум!
Единствено мъртва е вината...
В душите ни гора - позорна сеч,
трупи тъга над корени надежди -
изгниват, вонят на плесен - самота!
Всички чувства са дървета,
дишащи от спомени и непризнати прошки!
Пристрастно отхвърлена е истината,
яростно в широколистна сянка!
Гласове скитници и думи просяци.
Звън шепот в мелодия на празнота!
А ние мъртви сме, разкъсани от застой,
предаваме времето, а то ни ограбва!
Празни длани - търсим се.
Отхвърлен поглед - гоним се.
Бедни устни - крием се.
На Д.Г.Д.
Мога да те обичам до края!!!
© Тина All rights reserved.