Feb 12, 2019, 12:30 PM

Най-много истини се казват във мълчание 

  Poetry » Love
2006 21 12

Най-много истини се казват във мълчание –

когато и стрелките сякаш спират. 
Две педи място – са безумно разстояние, 
когато две души не се намират.

 

Най-много самота се крие в близост –
в която чувствата са разпилени... 
На сто посоки! Като бяла риза –
съшита някак си – с конци зелени.

 

Събирам – и последното си бяло, 
останало под счупеното "вчера" 
Сълзите – са обречено начало. 
Но, то и утре – пак ще ни намери!

 

Луната се смълча, обляна в кърви. 
Като любов – от болка премълчана...
Ти нямаш сили да ми кажеш "тръгвай" 
Аз – още имам сили. Да остана. 

© Гълъбина Митева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??