Aug 18, 2016, 5:50 PM

Накрая думите защо са 

  Poetry » Other
250 0 8

Между земята и небето

живея, Боже, в моя свят.

И дал съм гръб на битието,

като поливам моя цвят.

 

Живея си сред мои думи

и ги подреждам ред по ред.

Загърбил дневните си глуми,

вървя с годините напред.

 

Кръвта сърцето ми изцежда-

във вените ми вкарва пулс.

Умът ми мисълта прецежда

и ми посочва своя курс.

 

Така живота ми увисва

и над земя, и под небе.

Душата ми добре се вписва

и тя нагоре си гребе.

 

Накрая думите защо са,

щом търсим земния покой?

Излишен става и въпроса

кога, къде, защо и...кой?

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??