Oct 5, 2014, 9:11 PM

Налей си любов 

  Poetry » Other
644 0 0

Налей си любов

 

 

Дъх, в очите звук от пиано,

пропукана младост във рамка,

натрошена, излишна, свободна,

отхапах, бях разтворена книга,

пламък в студена, уморена ръка,

с напукани устни редях пасианси,

удавен в гласа  е поредният ден.

 

Налей ми останка прощална,

със стъкло по гръдта ти рисувам,

дълбоко, отвътре, не спирай, тупти,

попили мастило, разтворени рани,

цената се плаща, пепелника е пълен,

късах думи от теб над бездна от сласт,

с писък завих се, от илюзии мокра.

 

Дрехите мръсни, горяха в сълзи,

в разпадащ се свят, чадъра свалих,

изгубени капки, налей си любов,

да бъда копнеех, затворих очи,

пристъпих, непрогледно валеше,

за мъртвите прошка издигнах,

червени трохи в шепи от хлад,

 

гладен е края.

© Сириус All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??