Mar 28, 2018, 2:36 AM

Напред, устремени към победа 

  Poetry » Phylosophy, Civilian, Odys and poems, Other
551 1 0

Напред, устремени към победа

 

О, народе, който тези редове прочиташ,
искам да ти питам нещо, не разбирам,
как боклука още не измиташ,
в мен ли е проблемът та отговори не намирам.

 

Как търпиш, партийните "хора",
да се разпореждат с живота твой,
а не с преврат натикаш в затвора,
най-сетне да живееш в покой.

 

Как понасяш да се гаврят, подиграват,
да разграбват България - свещена,
или май забрави за другарят -
Левски, тази личност посветена

 

на едничко дело, с Ботева, Раковски,
затова ли те умряха, как не те е срам,
затова ли даде си живота и Бенковски,
за тях България бе мил, свят храм.

 

Нямам отговори, явно съм глупак,
който мисли, че на хората им пука,
вместо кат юмрук, всеки кат сирак,
опитва с глава леда да спука!

 

Но знайте, о, събратя изморени,
че не сами, а заедно ще бутнеме гнилоча,
знам, че сте дълбоко наранени,
за всички ще направим надгробна плоча.

 

Силата не е в един, а във всички нас,
в народа, в българските чеда,
да каже Левски "Ние сме горди с ВАС"...
Заедно напред, устремени към победа!

 

Facebook: https://www.facebook.com/IvanGerasimovv/ - виж още творби, клипове и снимки

 

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCm9EZzC_7S2ifhOvdeBn8yA/videos?view_as=subscriber - виж рецитали на стихотворенията ми

© Иван All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??