Aug 29, 2010, 7:49 PM

Напуканите майчини ръце 

  Poetry » Other
1314 0 24

 

Напуканите майчини ръце –

отрудени, с пръсти изкривени,

прегръщат нежно плачещо дете

и от Бог са те благословени!

 

Години дълги месили са хляб,

с милувка прави ни държали,

пътека сочили на зрящ и сляп

и не един човек създали…

 

Напуканите майчини ръце

да излекувам искам със сълзите,

с обичта на детското сърце,

с лъчистата усмивка на очите!

 

В съня си само сторвам им поклон

и спомен скътвам в свитото сърце,

че липсват вече в моя дом

напуканите майчини ръце…

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??