Feb 25, 2011, 10:35 AM

Нарисувай ми душа 

  Poetry
658 0 2

Нарисувай ми душа.

Вземи молива, във шкафа забравен,

или палитрата стари бои...

Вземи листа хартия, там някъде оставен,

или платното бяло, дето в ъгъла стои...

Вземи каквото искаш, но те моля,

нарисувай ми душа, една-едничка само!

Вземи усмивките хорски,

вземи сълзите им,

вземи и мъката,

вземи радостта,

но и болката недей забравя...

Вземи искрата в детските очи

и хорските мечти вземи...

Вземи...

Вземи ги!

Сложи ги на хартията бяла

или на старото прашно платно,

вземи ги със четката овехтяла,

смеси ги с боята...

Но те моля само... Нарисувай ми душа!

Душа обичаща, мразеща,

надяваща се, плачеща,

душа нежна и търсеща.

Чувстваща!

Нарисувай ми душа...

Една-едничка само.

© Искра All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Не си ли обичала, плакала, търсила, надявала ...тогава се вгледай дълбоко в себе си в тези моменти и ще я видиш...
  • Не се рисува лесно човешката душа.По-важното е че си пожелала да я видиш, Поздрав!
Random works
: ??:??