Народе, не покланяй се на идоли!
Не се озъртай - нов месия иде ли...
Оглозгаха ни дружно всички партии -
слуги на властострастни плутократи...
Дойдоха "извънземни" - мутроиди. -
Натровиха ни с нови гербициди...
Да грабят още - имат страшна воля -
докато робския народ загробят...
И все гласят партийните си листи -
с артисти, чичовци, парашутисти...
Избирай - между тикви и кратуни!
Или пък - между чукове и чукани...
Народе! Докога ще бесиш Левски,
а не безродните безчестници?...
Къде си, Мечка - топа да изкараш?
И да извикаш: "Майката им стара!"...
Марин Тачков
19-20 април 2013 г.
© Марин Тачков All rights reserved.