Народе, пак ли ще гласуваш?
За тези, дето обещаваха,
за тези, дето се преструваха,
за тези, дето извращаваха
закони, истина, морал?
Народе, пак ли ще мълчиш
и ще се свиваш
когато ни нахлузят същия хомот
на изнемощялата, дръглива шия?
И пак ли ще изгарят като факли
отчаяните жертви на мизерията?
А ние ще забравим тези факти
и ще затъваме в безверие...
© Наташа Биразова All rights reserved.