Настинали храсти
Времето как е минало?
И как е престанало да боли?
Там дето вилнееше Зимата,
се зеленеят мечти.
Там дето Студ леденееше –
са се подали треви.
Там дето Вихър лудееше –
пролетно слънце блести.
Там дето Лед бе сковал
щастието по стрехите,
усмихнат дъждец завалял
с надежди полива лехите.
Сега е още студено и сприхаво,
но Марта по-често се смее,
а храстите спряха да кихат
и слушат врабците как пеят.
botyo
© Бойко Беров All rights reserved.