Jul 8, 2018, 11:10 AM

Научи ме, Живот 

  Poetry » Other
245 1 8

Научи ме дните да обличам

в буйни песни, в галещи лъчи,

бос в ливади до безспир да тичам,

да обяздвам морските вълни.

 

Научи ме щедро да мечтая

и дори високо да летя,

че мечтите пътят са към Рая –

не за мен, на други да даря.

 

Научи ме да обичам жарко,

да милея скъпа и деца,

да посрещам старата си майка,

да съм рамо с рамо до баща.

 

Научи ме вечно да прощавам,

да не помня мерзост и лъжи.

Нека във душата ми остават,

само най-красивите звезди!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??