Aug 11, 2009, 1:19 PM

Наздравица 

  Poetry
485 0 2

                                   

                                      Наздравица 

 

   Отлежало стогодишно вино,

тръгнало към мен от чернозема,

в тази нощ ще пием с тебе двама.

 

В тази нощ ще пием с тебе двама,

но такова вино упоява.

То бучи през сто ведра, наляти

от тракийки във ковани чаши.

Сто юнака пият пак наздраве -

да зараснат старите ни рани.

Още толкоз веди-самодиви

ни примамват в тази нощ безумна.

Лумвам в пламък. Огън си до мене.

Тъй през мене вино огън става,

но ще мина аз по таз жарава,

като нестинарка босонога

и в ръка със чашата пенлива.

Ще ме грабнеш с две очи дълбоки -

угарта на плодородна нива.

Може би от тях към мене тича

този пламък през кръвта ми дива.

 

Ето ме. Целувай до насита!

 

 

© Стойна Димова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??