Feb 23, 2006, 11:14 AM

Не бързай време 

  Poetry
672 0 2

 

 

 

Ех, ти време!
Защо си се забързало,
не можеш ли, ей така,
поне за малко да поспреш!
Моля те, дай ми кратка почивка,
да мога назад с поглед да се върна.
В спомените скъпи за мен да надникна,
преди да ме вземеш и завинаги ме отведеш....

Ех, ти време!
Отколе не мирнало.
Не мога вече, задъхвам се от теб.
Когато падна, опитай да ме вдигнеш
и понеси ме моля те, на своите ръце.
Но преди това назад за малко поне обърни ме,
да погледна в годините, които бяха щастливи за мен....

Ех, ти време!
Дето старателно записваш,
живота на всеки на твоето видео.
Преди да завърши и моята лента,
върни я моля те назад,  да мога да я видя.
И да почувствувам за мъничко, за миг поне
щастливото време, за жалост отдавна отминало
годините безгрижни , в които бях малко невинно дете....

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "Ех, ти време!
    Дето старателно записваш,
    живота на всеки на своето видео
    Преди да завърши и моята лента,
    моля те, върни я назад да я видя"

    Това най си го харесах!
  • Хубава е идеята, но изпълнението, повече ми прилича на текст на песен а не на стих.
Random works
: ??:??