Sep 22, 2012, 1:03 PM

Не давам сърцето си леко 

  Poetry » Other
437 0 1

Не давам сърцето си леко.

То е моя същност,

 семето от чувства, скрило

тайнство на гордост и дивност.

 

То ми показва  ветровете,

правата  крива на дните,

 чува въздишка на цвете

и му става утешител.

 

Не давам сърцето си леко.

Даже почти не го давам.

 Не е захар назаем,

нито е слаба държава.

 

Не е и мазе приземно

за стари вещи и  духове.

Имам сърце извънземно.

Останалото са слухове.

 

Казват, че съм скандална.

Такава се чувствувам прекрасно,

защото сърцето ми е сакрално,

защото сърцето е ясно.

 

Не го давам леко,

но може да ми го вземе

внезапно на кръстопът

полудял от любов мавър,

 

издоил за мене

звездите на Млечния път

и скъсал опашката на Кентавъра.

 

 

 

© Диана Кънева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??