Feb 6, 2008, 11:39 AM

Не е за теб... 

  Poetry
557 0 1
Не е за теб,
за мен е
и за дивите патици...
ятото - фигура...

Не е за теб,
не е за лебеди,
това е за дивите патици -
многото...

Ето, пристигат,
крилата пращят
сухо и грубо
сякаш прекършват се,
сякаш се чупят...
каца без грация
ятото в езеро...

Глупава заедност
на свободата предадена,
заради общата заедност...
и въпреки нея
винаги в групата
има самотници -
смешна ирония...

Въздушните полети
на гордите (самотните) птици
будят възхита,
а подводното (жалкото) гмуркане,
плътските цели
изглеждат мрачни, мизерни...

Не е за теб,
не е божествено,
това е за мен,
за човешките грешки...

© Атанас Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Браво! Много харесах! Много стилно и разчупено едновременно.
Random works
: ??:??