Feb 6, 2008, 10:55 AM

Не гледай гълъбите! 

  Poetry
508 0 2
Не гледай гълъбите! Те имат крила.
От тях си взел единствено сивотата.
Не искам да помня каква съм била,
отне ми ти докрай свободата.

Поиска да ме сграбчиш в кафез,
да тлея със тебе без огън.
По-жалка от бездомен пес,
без остатъци обич не мога.

Прикова се сам и мене заклещи,
за да не види сърцето ми шир,
задушаваш мечтите със ледени плещи
и си правиш от душата ми пир.

Отнемаш всичко, решетки съзирам.
Дали ще избягам от тази килия?
В тъмница вековна с теб се намирам
и тука душата ми с твоята гние...

Не търси гълъбите. Те отлетяха.
И разпръснаха сиви простори...
Не гледай очите ми. Те също умряха.
Душата ми завинаги затвори.
05.02.2008

© Сиси Валентинова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много тъжен,но прекрасен стих!Хареса ми много!поздрав!
  • Не позволявай да ти отнемат свободата.В клетка живота бавно умира.Поздрав за стиха!
Random works
: ??:??