Jun 7, 2007, 8:41 PM

Не гледай лошо! 

  Poetry
750 0 2
 

Пусни дъжда във твойта къща,

лъчите слънчеви - сатен!

Спри да се цупиш, да се мръщиш

и радвай се на своя ден!



Нагоре погледни щастливо

къмто кристалното небе!

Не гледай лошо, горделиво!

Сложи си шарено бомбе!




Влез вътре в морската стихия

и тичай с сините вълни.

Любов ли е, във миг открий я,

ако лъжа е - стой встрани!



"В света жесток не ставай просяк!" -

планински извор ти шепти.

Не викай! Не бъди ядосан!

Мечтите ти - това си ти!



Аз знам, макар и малко, има,

стаена в болка, красота.

Напук на фалша, кича, грима

тръгни с усмивка на уста!



Тук, под елите, във Балкана

и там - сред пясъка златист,

една България - на длан е!

Бъди плебей, не егоист!

© Лилия Кашукеева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??