НЕ ГУБИ НАДЕЖДА
Не давай на тъгата ти да вземе връх!
Огчаянието най-зъл враг е на Човека.
Съдбата си в ръцете здраво дръж,
а чувствата в гърдите да бушуват, нека!
Напразно сълзите недей хаби!
Животът хубав е, но иска хора силни.
Щастието наготово никой няма да ти дари,
воювай ти за него в тези дни усилни!
Животът е борба, борбата е живот,
а любовта човек със щастие дарява.
Кой люби, е богат, не трябва му имот -
животът щедро него награждава.
В борба за щастие ти смисъла узнай!
Любовна мъка нека те спохожда,
но победителят да бъдеш ти в таз борба безкрай,
люби, греши, страдай, но нивга не губи надежда.
Човек за щастие и обич е роден,
дорде гледецът жив е, той вечно тях ще дири,
веднъж открил ги, става той тревожен,
да ги опази трябват сили. О, Боже, дай му сили!
© Анка Келешева All rights reserved.