Nov 16, 2011, 1:51 PM

Не и той! 

  Poetry » Love
1069 0 9

Искам този мъж да е винаги мой -

с окови-ръце, свили нежност. Готов

да е с целия свят да се бори

със сърце, пълно с обич. Суров

 

 

само видимо той е: с трапчинкови бузи,

скули, изсечени като от канара...

Две мъжки длани към мен да протегне -

през тръните, та... до мойта душа.

 

 

Светли зеници към мен да отправи -

с усмивка лицето ми да украси,

рошав, перчема да му оправя,

с обич да милвам издълбани черти:

 

 

на челото - от тежка умора изсечено,

и длани с мазоли. Но... устни мълвят,

че любовта му към мен е обречена -

дом вече има, дете е на път...

 

 

Този мъж няма да е само мой,

макар и с ръце, сбрали нежност. Не е готов

за мен със света да се бори...

Ще чакам другия с цялата си любов!

© Петя Кръстева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??