Apr 13, 2014, 7:23 PM

Не искам да бъда такава жена 

  Poetry
636 0 2

Не, не искам да бъда жена,

която на рамо да носи товари,

която да става по първи петли

деня да планира, да спира пожари.

 

Не, не искам да бъда жена,

която да взима финални решения -

за къща, храна, съпруг и деца

намествайки бързо числа в уравнения.

 

Не, не искам да бъда жена,

която да търси утеха във себе си,

когато умората през деня,

налегне я плашеща, до изтощение.

 

Не, нямам против да върша това,

но нека да бъде споделено по братски.

Нали затова се събират в една

съдбите на семейството „Мъж и жена”.

 

П.П.

© Преслава Петкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Мнението ми е, че Жените сме по-силната половинка! Нищо,че сега си уморена.... Бъди!
    Поздравявам те!
  • Никоя от нас не е искала, но на практика така се получава, нашите мъже са си чиста проба ориенталци!
Random works
: ??:??